JADUAL BULAN OKTOBER 2011
Item | Kelas & Jenis Kelas | Tarikh / Masa | Yuran (RM) |
1. | Kelas Kek (DEMO) - Kek Sultana - Kek Ceri Merah - Kek Mentega Durian - Kek Keju Cheddar | 1/10/11 (Sabtu) 8.30 pg – 11.30 pg | 20.00 |
2. | Kelas Tat & Biskut (DEMO) - Membuat Kulit Tat - Tat Telur / Tat Keju - Tat Buah2an Segar - Biskut Kacang Pea - ‘Corn Chip Cookies’ | 1/10/11 (Sabtu) 2.45 ptg – 5.45 ptg | 18.00 |
3. | Kelas Roti (PRAKTIKAL) Asas Membuat Doh Roti - Mengadun, mencanai dan membentuk doh roti - Menyediakan filling untuk bun - Membuat bun pizza, sosej, kacang merah dll * Sijil akan diberikan * Bawa pulang sebahagian hasilan produk. | 8/10/11 (Sabtu) 8.30 pg – 12.30 tghari (Sila bawa bekas kosong) | 100.00 |
4. | Kelas Muffin & Coklat (PERCUMA - DEMO) (Hanya perlu membeli 1kg coklat masakan berharga RM 12/kg) - Coklat Cip Muffin (Ready mix flour) - Mini Cup Cake (Sponge Method) - Carrot Muffin (Ready mix flour) - Asas Membuat Coklat | 8/10/11 (Sabtu) 2.30 ptg – 5.00 ptg | 12.00 (Dapat 1kg Coklat Masakan) |
5. | Asas Membuat Kek & Menghiasnya (PRAKTIKAL) - Membuat Kek span - Membuat kek butter - Asas menghias kedua-dua jenis kek - Cara membuat butter krim * Sijil diberikan * Setiap peserta bawa pulang ½ kg kek yg siap dihias | 9/10/11(Ahad) 2.00 ptg – 5.30 ptg ( Perlu bawa turn table, sehelai tuala kecil bersih, noozle (jika ada)) | 75.00 |
6. | Kelas Kek Cawan/Brownies (PRAKTIKAL) - 4 Jenis Kek Cawan & Cara Hiasannya - Kek Cawan Coklat - Kek Cawan Butter - Kek Cawan Lobak - Brownies - Cara menyediakan Butter Cream * Sijil diberikan * Setiap peserta bawa pulang 10 biji kek cawan siap dihias | 15/10/11 (Sabtu) 8.30 pg – 12.30 tghari (Ini adalah kelas kek cawan & hiasan Bahagian I) (Sila bawa bekas kosong & noozle jika ada) | 65.00 |
Item | Kelas & Jenis Kelas | Tarikh / Masa | Yuran (RM) |
7. | Kelas Hiasan Kek Cawan (PRAKTIKAL) - 5 Jenis Krim & Cara Hiasannya (Kek Cawan disediakan) - Jenis Krim (Butter Cream, Fresh Cream, Chocolate Ganache, Royal Icing & Fondant) * Sijil diberikan * Setiap peserta bawa pulang 10 biji kek cawan siap dihias | 15/10/11 (Sabtu) 2.30 pg – 5.30 ptg (Ini adalah kelas kek cawan & hiasan Bahagian II) (Sila bawa bekas kosong & noozle jika ada) | 80.00 (Hanya RM 65.00 jika peserta ambil kedua2 bahagian) |
8. | Kelas Kek – Premium (DEMO) - Kek Blackforest - American Chocolate Cake - Manggo Delight Cake - Blueberry Cake | 22/10/11 (Sabtu) 8.30 pg – 11.30 pg | 45.00 |
9. | Kelas Bahulu (DEMO) - Bahulu Cermai - Bahulu Inti Blueberry / Nenas - Bahulu Pecah 8 - Bahulu Kemboja | 22/10/11 (Sabtu) 2.30 ptg – 5.30 ptg | 30.00 |
10. | Kelas Kek Cawan (Premium - DEMO ) - Cheddar Cheese Cup Cake - Carrot Walnut Cup Cake - Sweet Pumpkin Cup Cake - Blueberry Cup Cake * Kesemuanya berlainan resepi | 23/10/11 (Ahad) 2.30 ptg – 5.30 ptg | 30.00 |
11. | Kelas Roti – Sponge Method (PRAKTIKAL) - Panettone - Roti Pintal Buah2an - Mexican Bun - Wholemeal Bread * Sijil diberikan * Peserta bawa pulang sebahagian hasilan produk - | 29/10/11 (Sabtu) 8.30 ptg – 12.30 ptg (Sila bawa bekas kosong) | 100.00 |
JADUAL BULAN NOVEMBER 2011
Item | Kelas & Jenis Kelas | Tarikh / Masa | Yuran (RM) |
1. | Kelas Kek (Premium - PRAKTIKAL) - Tiramisu (termasuk buat jejari span) - Marbled Cheese Cake - Cherry Ganache Delights - Peach Mousse | 19/11/11 (Sabtu) 8.30 pg – 12.30 tghari (Sila Bawa bekas kosong) | 150.00 |
2. | Kelas Hiasan Kek Cawan – (PRAKTIKAL) Kelas Untuk Kanak-Kanak 8 – 12 Tahun · Kanak2 akan ditunjukkan cara menyediakan kek cawan · Hiasan menggunaank krim coklat dan butter cream · Resepi untuk membuat kek cawan diberikan · Sijil akan diberikan · Minum petang disediakan · Setiap peserta akan bawa pulang 8 biji kek cawan | 22/11/11 (Selasa) 2.45 ptg – 5.45 ptg (Sila bawa bekas kosong dan sehelai tuala kecil bersih) | 60.00 |
3. | Kelas Biskut (DEMO) - Pretty Strawberry - Suji Marble - Ma’mor (Tradisional) - Mazola Hazel Resepi Biskut Almond London dan Biskut Tembikai akan diberikan percuma | 23/11/11 (Rabu) 2.45 ptg – 12.30 tghari | 28.00 |
4. | Kelas Biskut – (PRAKTIKAL) Kelas Untuk Kanak-Kanak 8 – 12 Tahun - Cornrice Cookies - Biskut Kopi Cendawan Hijau - Colourfull Star Cookies · Sijil akan diberikan · Minum petang disediakan · Setiap peserta akan bawa pulang sebahagian hasilan produk | 25/11/11 (Jumaat) 2.45 ptg – 5.45 ptg (Sila bawa bekas kosong dan sehelai tuala kecil bersih) | 60.00 |
5. | Kelas Roti (PRAKTIKAL) Asas Membuat Doh Roti - Mengadun, mencanai dan membentuk doh roti - Menyediakan filling untuk bun - Membuat bun pizza, sosej, kacang merah dll * Sijil akan diberikan * Bawa pulang sebahagian hasilan produk. | 26/11/11 (Sabtu) 8.30 pg – 12.30 tghari (Sila bawa bekas kosong) | 100.00 |
Item | Kelas & Jenis Kelas | Tarikh / Masa | Yuran (RM) |
6. | Kelas Kek (DEMO) - Mocca Evassion - White Chocolate Dream - Strawberry Mousse Delight | 30/11/11 (Isnin) 8.30 pg – 12 tghari | 30.00 |
JADUAL BULAN DECEMBER 2011
Item | Kelas & Jenis Kelas | Tarikh / Masa | Yuran (RM) |
1. | Kelas Hiasan Kek (PRAKTIKAL) - Membentuk dan menghias kek bertingkat. (2 tingkat) - Kek & krim disediakan - Kek di hias boleh di bawa pulang (Perlu bawa turn table, noozle, spatula dan sehelai tuala bersih) | Tarikh akan ditentukan selewat-lewatnya 2 minggu sebelum kelas dijalankan | 150.00 |
2. | Kelas Hiasan Kek Cawan – (PRAKTIKAL) Kelas Untuk Kanak-Kanak 8 – 12 Tahun · Kanak2 akan ditunjukkan cara menyediakan kek cawan · Hiasan menggunakan krim coklat dan butter cream · Resepi untuk membuat kek cawan diberikan · Sijil akan diberikan · Minum petang disediakan · Setiap peserta akan bawa pulang 8 biji kek cawan | Tarikh akan ditentukan selewat-lewatnya 2 minggu sebelum kelas dijalankan | 60.00 |
3. | Kelas Hiasan Kek Fondant (PRAKTIKAL) - Menyediakan fondant (white icing) - Menghias kek menggunakannya - Kek di sediakan * Sijil diberikan | Tarikh akan ditentukan selewat-lewatnya 2 minggu sebelum kelas dijalankan | 200.00 |
4. | Kelas Puff Pastry – (DEMO) - Menyediakan puff pastry - Palmiers - Walnut Napolean - Chicken Puff | Tarikh akan ditentukan selewat-lewatnya 2 minggu sebelum kelas dijalankan | 35.00 |
5. | Kelas Muffin/Rolled Cake (DEMO) - Tiger Skin Banana Rolled - Peanut Rolled - Chocolate Honey Muffin - Apple Poppy Seed Muffin | Tarikh akan ditentukan selewat-lewatnya 2 minggu sebelum kelas dijalankan | 35.00 |
6. | Kelas Tart (DEMO) - Baked Manggo Tart - Blueberry With Cream Pattissiere Tart - Blueberry Cheese Tart - Coconut Tart - Double Cream Tart | Tarikh akan ditentukan selewat-lewatnya 2 minggu sebelum kelas dijalankan | 20.00 |
7. | Kelas Biskut – (PRAKTIKAL) Kelas Untuk Kanak-Kanak 8 – 12 Tahun - Honey Cornflakes Cookies - Floral Tart Cookies - Almond Strip Cookies - Colourfull Moon Cookies · Sijil akan diberikan · Minum petang disediakan · Setiap peserta akan bawa pulang sebahagian hasilan produk | Tarikh akan ditentukan selewat-lewatnya 2 minggu sebelum kelas dijalankan | 60.00 |
8. | Kelas Roti – Sponge Method (PRAKTIKAL) - Panettone - Roti Pintal Buah2an - Mexican Bun - Wholemeal Bread * Sijil diberikan * Peserta bawa pulang sebahagian hasilan produk - | Tarikh akan ditentukan selewat-lewatnya 2 minggu sebelum kelas dijalankan | 100.00 |
9. | Kelas Roti (PRAKTIKAL) Asas Membuat Doh Roti - Mengadun, mencanai dan membentuk doh roti - Menyediakan filling untuk bun - Membuat bun pizza, sosej, kacang merah dll * Sijil akan diberikan * Bawa pulang sebahagian hasilan produk. | Tarikh akan ditentukan selewat-lewatnya 2 minggu sebelum kelas dijalankan | 100.00 |
10. | Kelas Cheese Cake (DEMO) - Chocolate Orange Cheesecake - Baked Cheese Cake - Tripple Layered Cheese Cake - Hawflakes Cheese Cake | Tarikh akan ditentukan selewat-lewatnya 2 minggu sebelum kelas dijalankan | 50.00 |
MAKLUMAN
1. Sila hubungi atau datang terus ke kedai kami untuk mendaftar.
2. Bagi kelas praktikal, 50% yuran perlu dijelaskan ketika mendaftar.
3. Kelas hanya akan diadakan jika peserta mencukupi. Bagi kelas DEMO, minimum 10 orang peserta. Kelas PRAKTIKAL, minimum 5 orang peserta.